18:39


Επειδή στο σπίτι μας είχε πιάσει μαγειρικός ίστρος...λέμε τώρα, κάναμε και κουλουράκια βουτύρου... Με αγάπη! Βοήθησε και η μικρή μου ανιψιά :) Και έτσι, χάρηκα μια ημέρα και κατάλαβα πως ό,τι και να κάνεις μπορεί να γίνει τέλειο... αρκεί να το κάνεις με αγάπη!
Και η συνταγή :

ΥΛΙΚΑ για 20 μπισκότα
2 κούπες (260 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις *
1 κούπα (226 γραμμάρια) βούτυρο
1/2 κούπα (60 γραμμάρια) άχνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλλιας
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βανίλλια σε σκόνη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο για ένα λεπτό.
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει το μιγμα.
Προσθέστε τη βανίλλια και στη συνέχεια το αλεύρι με το αλάτι.
Ανακατέψτε μαλακά μέχρι να γίνει η ζύμη σας.
Ανοίξτε τη ζύμη ώστε να πάρει σχήμα «δίσκου», τυλίξτε την σε ζελατίνα και αφήστε την στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Απλώστε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που θα δουλέψετε και ανοίξτε το ζυμάρι ώστε να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό.
Κόψτε μπισκότα στα σχήματα που θέλετε, τοποθετήστε τα στο ταψάκι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Βάλτε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά
Στη συνέχεια ψήστε τα για 8-10 λεπτά, ίσα να αποκτήσουν λίγο χρώμα!




To άρθρο αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog  “Άρωμα Έρωτα” . Απαγορεύεται η αντιγραφή, η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής. Copyright  Άρωμα Έρωτα® All rights reserved

You Might Also Like

0 comments